Warzywa | Bayer

Zboża

Warzywa

W Bayer Crop Science z pasją wspieramy producentów warzyw najnowocześniejszymi rozwiązaniami. Nasze kompleksowe portfolio obejmuje wysokiej jakości nasiona, środki ochrony roślin i zaawansowane technologie dostosowane do poprawy uprawy warzyw.

Warzywa

Rośliny zielne, uprawiane w gruncie lub pod osłonami. W diecie człowieka warzywa są głównym źródłem witamin, antyoksydantów i błonnika. Ze względów użytkowych są dzielone na grupy takie jak: kapustne, cebulowe, liściowe, korzeniowe czy strączkowe. Przez wzgląd na dużą zawartość wody w swoich organach , płytki system korzeniowy i dużą powierzchnię części nadziemnej warzywa mają wysokie wymaganie wodne, pokarmowe oraz glebowe. W Polsce do najczęściej uprawianych warzyw należy cebula, kapusta i marchew.



Technologia uprawy – marchew

Program ochrony marchwi preparatami firmy Bayer

promocje

Warzywnicze Centrum Doradztwa Technicznego w Bedlnie

Powierzchnia gospodarstwa 130 ha. Struktura upraw: brokuł 3 ha, kapusta głowiasta 3 ha, groch 5 ha , pszenica ozima 35 ha, kukurydza 45 ha, rzepak 22 ha, żyto ozime 17 ha.